torstai 4. joulukuuta 2014

Visainen velka

Inhoan velaksi elämistä, mutta joissakin tilanteissa luottokortin käyttö on ollut perusteltua. Viimeisen vuoden ajan olen pyrkinyt pääsemään kertyneestä velasta eroon, mutta luottokorttimaksun maksaminen on yksi viheliäisimmistä hoidettavista asioista. Pakollista kuukausimaksua enempää ei koskaan tunnu olevan. Ja kun on antanut luvan käyttää korttia, kertyy velkaa välillä vähäisistä verkko-ostoksista tai vastaavista pikkuhiljaa lyhennyksen verran takaisin. Velka myös aina muistuttaa, etten ole elänyt omien periaatteideni mukaisesti.

Mutta nyt se on loppu! Tänään pääsin siitä eroon, sillä maksoin sen pois. Useamman sadan euron laittaminen luottokorttilaskuun tuntui kyllä lompakossa. Kortista en kuitenkaan luovu, koska se on kuukausimaksuton ja varmistaa selustan tilanteessa, joissa katastrofi syystä tai toisesta uhkaa. Kätevä se on tietysti myös, jos vielä joskus ostan vaikka lentolippuja ulkomaille.

Tavoitteeni oli maksaa velka vuoden loppuun mennessä, mutta päätin rysäyttää sen nyt kerralla. Ajatukseni oli aloittaa uusi vuosi velan suhteen puhtaalta pöydältä. Uusi vuoteni alkoikin siis etuajassa. Uusi tavoitteeni liittyköön talouden tasapainossa pitämiseen.

Tarkoitus on luottokortin pitämisestä huolimatta jatkossa keskittyä kunnon turbopuskurin luomiseen. Haluan olla mahdollisimman vapaa sidoksista. Opintolainaa vielä jää, mutta siinä on niin matalat korot, että olen päättänyt aktiivisesti olla ajattelematta sitä muulloin kuin kuukausittaisten lyhennysten yhteydessä.

Hajonneen pesukoneen, hajonneen sähköhammasharjan ja pyörän huollon lisäksi ei pitäisi olla lähitulevaisuudessa muita tarpeellisia menoja. Ilman pesukonetta pärjään kyllä, koska taloyhtiöllä on mainio pesutupa. Pyörän vieminen huoltoon täytyy tehdä lähiaikoina. Sähköhammasharjan suhteen hakusessa olisi sellainen, jossa akku joko kestää tai sen voi vaihtaa. Onko kenelläkään suositusta tällaisesta? Onko sellaisia edes olemassa?

Nyt kun velka on maksettu, en halua sitä enää ottaa. Olo ei vielä tunnu kevyeltä, koska rahanmeno harmittaa. Mutta verkkopankin päivittyessä tulen ihastelemaan luoton tilanteesta kertovan palluran täydellistä pyöreää muotoa ja täydellistä vihreyttä. Yksi lasku vähemmän on minulle yksi ilo enemmän.

2 kommenttia:

  1. Omronilla ainakin on sellainen sähköhammasharja missä on paristo sisällä ja laturi lataa tuota paristoa. Siispä erillistä akkua ei ole. Mielestäni todella näppärä ja meillä on kestänyt käytössä jo mukana tullella paristolla vuoden päivät. Kannattaa käydä tsekkaamassa.

    VastaaPoista
  2. Omron oli täälläkin käytössä, mutta sitä en enää löytänyt mistään. Syynä, että sen nimi on nykyisin Colgate Omron! Prismasta sitten löytyi. Kumppani ei ollut innostunut paristotoimisesta, joten otettiin perusmalli. Tästäkään ei kyllä saa akkua vaihdettua...

    VastaaPoista