sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kierrätettävä tavara kotona

Keittiön kaapin siisteystason ylläpidossa suurinta murhetta on tuottanut lattiatason ”kierrätyskeskus”. Muovijätettä ja pahvijätettä tulee niin suuret määrät, että säilytysratkaisut ovat pullistelleet jatkuvasti. Tyhjentäminen sen sijaan on yleensä tapahtunut aika maltilliseen tahtiin.

Aiemmissa asunnoissa olen kokenut, että tilaa kierrätettävälle tavaralle on ollut aivan liian vähän, ja olin iloinen kun nykyisessä asunnossani tilaa oli. Sain laitettua suuret säilyttimet kaikelle kierrätettävälle. Mutta silti ne paisuivat yli. Tarvitsin siis mielestäni lisää tilaa. Kaapin suursiivoaminen sai minut kuitenkin mietteliääksi.

Sillä onko mitään mieltä käyttää kalliita neliöitä roskien säilyttämiseen? Kierrätettävä aineshan on ihan oikeasti roskaa. Haluanko siis säilyttää yhä enemmän roskia asunnossani? Voisinko käyttää tuon hyvänkokoisen tilan johonkin muuhun? Tuoda vaikka kellarihäkistä varastoitavaa tavaraa tänne?

Näiden pohdintojen myötä päätin muuttaa rutiinejani. Kaappiin jätin tilan pahvin ja paperin kierrättämiseen. Energiajätteen, lasin ja metallin päätin alkaa viedä päivittäin ohikulkumatkallani keräyspisteeseen. Kerään ko. jätteen pieneen hedelmäpussiin, jota pidän toistaiseksi eteisessä, jotta se osuu silmiini ja muistan ottaa sen mukaan. Ei ole kovinkaan esteettinen ratkaisu, mutta toimiva. Saatan vaihtaa tilalle kestohedelmäpussin, koska en niitä kuitenkaan koskaan mihinkään muuhun käytä.

Pahvin ja paperin kierrätys.

Energiajätteen, metallin ja lasin kierrätys.

Tähän mennessä uusi rutiini on toiminut hyvin! En halua enää säilyttää roskia kotonani enempää kuin on pakko. Haluan käyttää tuon tilan järkevämmin. Haluan pitää huolta kodistani. Lisäksi voin nyt myydä kaksi säilytinkoria ja ison metalliroskiksen pois tilaa viemästä, koska niille ei ole minulla enää tarvetta. Jatkossa saatan vielä viilata pahvin ja paperin keräystä, mutta jo tämäkin tilanne on loistava. Kannatti siivota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti