sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Yksinkertaisesti kaunis

Hymy on tytön paras meikki. Muuta ei saunanpuhdas nainen edes tarvitse ollakseen kaunis. Silti itsekin meikkaan ja ihailen kauniisti ehostettuja naisia. Vähemmän on mielestäni kuitenkin enemmän tässäkin asiassa.

Omat kosmetiikkavarantoni ovat melko vähäiset. Panostan luonnonkosmetiikkaan, vaikka viime vuonna jostain syystä halusin käyttää myös tavanomaisia tuotteita. Normaalisti käytän ripsiväriä (Sensai 38 C: en ole löytänyt parempaa luonnonkosmetiikan saralta), rajaan silmät (Benecos Natural Liquid Eyeliner) ja laitan huulille kiiltoa (Isadora Smooth'n Shine). Meikit poistan kookosöljyllä (Cocovi). Kasvot puhdistan puhdistusliinalla (Sensai, ihan ehdoton!) ja herkän ihon kasvomaidolla (estelle & thild Cleansing Milk Fragrance Free), laitan kasvovettä (estelle & thild Facial Toner Fragrance Free) ja rasvaan kasvot karitevoita, jojobaa ja manteliöljyä sisältävällä vartalovoiteella (Hugo Naturals Unscented Body Butter). Omistan muutakin kosmetiikkaa, kuten kynsilakkoja ja meikkejä, mutta käytän niitä harvemmin.

Hygieniatuotteista käytän shampoota (Sebastian Hydre), hoitoainetta (Sebastian Hydre) ja suihkusaippuaa (en muista merkkiä) sekä vaahtoamatonta hammastahnaa (Elmex). Deodorantinkin (Dermosil) omistan, mutta käytän sitä vain satunnaisesti, koska en tarvitse sitä päivittäin. Se sisältää alumiinia, joten haluaisin vaihtaa sen johonkin luonnollisempaan tai tehdä jopa itse, mutta mokoma ei lopu millään! Parasta ennen päiväyskin oli 1/2013...

Hygieniatuotteiden osalta olen alkanut miettiä shampoon, hoitoaineen ja suihkusaippuan korvaamista yhdellä tuottella: Marseille-saippualla. En haluaisi enää käyttää silikonia sisältäviä hiustuotteita, vaikka ne saavatkin luonnonkiharan tukkani ihanan kiiltäväksi. Hiukseni ovat alkaneet harventua, ja tahtoisin selvittää, onko silikonilla asiaan osuutta vai onko kyse vain luonnollisesta ikääntymiseen liittyvästä tapahtumasta. Silikonituotteista luopuminen ei kuitenkaan ole minulle helppoa, sillä ne tuoksuvat hyvälle ja tekevät tukastani ihanan. Voiko Marseille-saippua toimia läheskään yhtä hyvin?

Marseille-saippuan avulla saisin kuitenkin karsittua ainakin kolme hygieniatuotetta kylppärin kaapista pois. Sillä voi puhdistaa myös silkki- ja nahkatuotteita, esim. kenkiä. Jotkut käyttävät sitä myös kasvojen puhdistamiseen, mutta en tiedä, haluanko itse käyttää sitä siihen. Tykkään tosi paljon nykyisestä kasvonhoitorituaalistani, sillä ihoni on sen avulla pysynyt näpyttömänä ennätyksellisen pitkään. Puhdistusliinan käyttä on varmasti tässä ratkaisevaa, mutta en haluaisi riskeerata nykyistä tilannetta millään kokeiluilla. Myönnän, että tykkään myös kyseisten purkkien esteettisyydestä. Jos kaapissani on vain Marseille-saippua, näyttääkö se liian karulta? Tässä varmasti puhuu nyt ego, joka pelkää vähenevänsä, kun ei voi samaistua kauniiseen rivistöön luonnonkosmetiikan tuotteita. Voi egoa. 

Joka tapauksessa nautin, mitä vähemmän tuotteita omistan (vaikka haluaisinkin jäljellä olevien olevan kauniita). Minimalististen pyrkimysten lisäksi pyrin säästäväisyyteen, joten haluan käyttää käytössä olevat tuotteet viimeiseen tippaan. Tuntuu aina saavutukselta, kun on käyttänyt jonkin ei-niin-kivan tuotteen sinnikkäästi loppuun. Purkit kuluvat kuitenkin käytössäni todella hitaasti. Shampoo esimerkiksi kestää minulla ainakin vuoden. 

Minimalismiblogien lisäksi lueskelen myös runsaasti kosmetiikkaa omistavien ja hankkivien blogeja. Tuntuu mahtavalta nähdä, kun he ovat saaneet käytettyä loppuun jonkin tuotteen. En silti ymmärrä, miten niin paljon tuotteita saa kulumaan? Käyttävätkö he niitä todella runsaalla kädellä? Itsekään en mielestäni kitsastele esimerkiksi shampoon määrässä, mutta silti se ei kulu millään. Yksi tällaisten blogien suosikeistani on mielenkiintoisen Virven Ostolakossa-blogi. Virven esittelemä minimalistinen koti innoittaa minua, ja ihailen sitä, miten Virve pyrkii kohti yksinkertaisempaa myös kosmetiikan osalta. Silti en voi ymmärtää, miten paljon tuotteita voi parissa kuukaudessa saada käytettyä loppuun :) Itse olin kovin tyytyväinen itseeni, kun sain nämä käytettyä tyhjiin:


Ja noiden käyttämien loppuun kesti puolesta vuodesta yli vuoteen! Minun kannattaa siis edelleen ostaa uutta vain jo käytetyn tilalle tai muuten en pääse tuotteista koskaan eroon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti