perjantai 20. helmikuuta 2015

Keveydestä inspiroituneena

Halu se on halu karsiakin. Ehkä nyt tuijotan sitä silmästä silmään, katsotaan kumpi laskee katseensa ensin. Tai sitten käännän katseeni blogiin Light by Coco, jonka videopostausta jouluaatolta en saa mielestäni. 

Oletteko seuranneet Cocoa? Olen ihaillut hänen tyylitajuaan ja innostavia postauksiaan. Olen kuitenkin luullut hänen kotiaan paljon suuremmaksi! Olen kuvitellut hänen postaavan valtavan kokoisesta makuuhuoneesta. Videon nähtyäni olen ollut jotenkin äimistynyt. Makuuhuone onkin heidän asuntonta! Kaksi ihmistä noin pienessä yksiössä. Ja miten vähän tavaraa edes vaatehuoneissa! Oma muuttoni 40 neliöstä 50 neliöön alkoi miltei hävettää. Samoin omaisuuteni määrä. Toisaalta Cocon esimerkki tuntui innostavalta. Alkoi heti karsituttamaan.

Mistä omaa omaisuuttani sitten voisin vielä karsia? Uudessa asunnossa en tarvitse seinille mitään, joten kaksi taulua ja yksi juliste (ehkä) ovat ylimääräisiä. Liinavaatekaappi siirtyy kumppanilleni. Kissalle tuunattu kirjahylly saa odottaa vuoroaan ullakolla, sillä en taida heti raaskia luopua siitä. Kissan nojatuoli puolestaan palautuu takaisin ystävälleni. Siinähän on itse asiassa jo kolme huonekalua vähemmän! Metallinen iso roskis menee ystävälle. Jatkossa en myöskään tarvitse kolmea pitkää räsymattoa. Jäljelle jää futon, sohva, työpöytä, ruokapöytä, kaksi lipastoa ja kissan patteripöytä. Ei se näin lueteltuna niin pahalta kuulosta. 

Omassa kodissa varastoin lisäksi joulukoristeita, lapsuuden Playmobil-leluja, työkaluja, muistoja menneiltä ajoilta, valokuvia ja kausivaatteita, joita on kutakin yksi muovilaatikollinen. Cocolla ei kaikkia tällaisia varastointeja tainnut olla, joten ihan noin tyhjiin neliöihin en tule pääsemään, vaikka mieli tekisi. En osaa kuitenkaan tällä hetkellä kuvitella luopuvani joulukoristeista, sillä aina jouluna ilahdun niistä. Valokuvia ja muistotavaroita olen karsinut ja nytkin säilytän niitä vain siksi, että ajattelen katuvani vanhana, jos hankkiudun niistä nyt eroon. Pitääköhän tämä paikkaansa?

Karsittavaa on kyllä vielä hieman keittiössä ja muutamassa lipaston laatikossa. Kirpparipöytä pitäisikin taas varata. Cocon minimalistisuuteen en taida tällä hetkellä päästä, mutta jospa tavoittelisi hänen lanseeraamaansa keveyttä? Kukin huonekaluni on jo perustellut olemassa olonsa, joten keskitytään keveyden ylläpitoon!

2 kommenttia:

  1. Oi, Coco on tällä hetkellä yksi suosikkibloggaajistani! Myös tuota asuntovideota olen katsonut useampaan kertaan. Pääsisipä joskus itse samaan!

    VastaaPoista
  2. Coco on kyllä ihana! Videon katseluun ei minullakaan ole riittänyt yksi kerta, vaan samaa on pitänyt katsoa useamman kerran. Erityisesti mieleen jäi laatikoiden tyhjyys, ja miten ihanasti tavarat pysyivät paikoillaan. Katsotaan saisiko saman taikatempun tehtyä omille laatikoille!

    VastaaPoista